Tak dobrá prémiová paštika, že ji sníte i bez chleba
Paštiky Via Delicia vyrábí Bezchlebova rodinná konzervárna. Je to malá firma o deseti zaměstnancích, kterou v roce 2011 založil Olin Bezchleba. Na počátku založení značky Via Delicia byl nález staré knihy o zavařování z roku 1925 s pečlivými zápisky původní majitelky - zřejmě hospodyně ze statku.
Některé recepty byly upraveny, ale některé z nich se používají i dnes, a to v nezměněné podobě. Hlavní předností firmy je výroba takzvaných „slow-food“, tedy lahůdek, které jsou připravovány pomalým vařením. Jejich paštiky jsou vyráběny převážně ručně, z lokálních surovin a bez jakýchkoli konzervantů.
Paštiky Via Delicia si můžete vychutnat v několika variantách. Zajímavé chutě snoubí kachní paštika. Ta je vyrobena z kachních jater, kachního masa, restované cibulky a jablek, které ji dodají nezaměnitelnou chuť. Mezi tradiční patří játrová zabijačková paštika. Jedná se o hrubě mletou paštiku z vepřových jater a s pořádnou porcí cibulky restované na vepřovém sádle. Mezi největší lahůdky patří králičí paštika, která kromě pečeného králíka obsahuje i trošku vepřového masa, čerstvou zeleninu, sůl a koření. Pro milovníky zvěřiny tu je paštika z jeleního masa a brusinek, srnčí paštika s portským vínem anebo paštika z divočáka na červeném víně, která je provoněná divokým kořením a jalovcem. Ta je navíc bezlepková. Tyto paštiky Via Delicia si můžete spolu s dalším nákupem objednat na Kosik.cz.